Like a Peacock

Voorkant van het kamerscherm
Achterkant van het kamerscherm

Natuurlijk moest ik deze pauw schilderen! Niet alleen staat ze voor pracht, praal, weelde en ijdelheid. Bovenal staat ze voor vernieuwing van het leven en onsterfelijkheid. En deze laatste uitleg is voor mij een schot in de roos. Mijn leven is compleet anders geworden na allerlei ingrijpende gebeurtenissen de afgelopen jaren. Het heeft mij in een lang proces gebracht, waardoor ik alles met andere ogen ben gaan zien. Ik ben me meer dan ooit bewust van het pijnlichaam waar ik in woon versus het Vrij zijn in alle opzichten. En natuurlijk van alle nuances daartussen. Alles wat ik daarin ervaar laat mij ZIJN. Laat mij echt aanwezig zijn in mijn leven. Het maakt dat alles er mag zijn. Verdriet, blijdschap, boosheid, opwinding, euforie en depressie, kracht en kwetsbaarheid. Ik ben een mens van vlees en bloed, met plusjes en minnen. Een mens die net zoals één afzonderlijke pauwenveer niet altijd even mooi is, maar samen vormen alle veren een prachtige waaier. Zo mag ik ook zijn, perfect met al mijn imperfecties. Zo mogen wij allemaal zijn. Alle imperfecties, alles wat bij het leven hoort mag er zijn. Het maakt samen met al onze andere eigenschappen, dat we prachtige mensen zijn. Het maakt dat ik me rijk voel en dankbaar ben voor alles wat er in mijn leven is geweest en mag zijn.

-Like a Peacock-
Geschilderd met hoogwaardige acrylverf, afgelakt met mat vernis. Geschilderd op een kamerscherm waarvan beide zijden beschilderd zijn. Één kant met de Pauw, de andere met een inspiratie spreuk. Het frame bestaat uit zwart metaal met twee zwarte, zwaar metalen rechte poten. De afmeting is 200 x 80 cm.

€ 800,-

Wil je meer weten over de achtergrond van dit schilderij? In deze uitzending van Hour of Power uitzending van 3 mei 2020 vertel ik hier over.